LET'S GET MARRIED!

De corona mededelingen van het kabinet van dinsdag 14 september.

Vier de mooiste dag
van jullie leven!

Met inachtneming van de coronamaatregelen

In deze tijden zullen wij als wereld anders moeten handelen, flexibel zijn, maar ook dingen aan blijven durven. Getuige de huwelijksfeesten die wij tot in de afgelopen weken zelfs nog hebben verzorgd, in combinatie met de laatste maatregelen kunnen we bruiloften bijna vieren
zoals we dat het liefste willen!

Let's get married!

Vier de mooiste dag
van jullie leven!

Met inachtneming van de coronamaatregelen

In deze tijden zullen wij als wereld anders moeten handelen, flexibel zijn, maar ook dingen aan blijven durven. Getuige de huwelijksfeesten die wij tot in de afgelopen weken zelfs nog hebben verzorgd, kan het dus wél!

Wij zeggen: Ga ervoor!

Update nieuwe overheidsmaatregelen
per 14 september 2021

LET'S GET MARRIED!

We hebben Bij Orangerie Elswout natuurlijk rekening gehouden met de nieuwe cijfers en de daarbij horende maatregelen. We kunnen bruiloften bijna vieren zoals we dat gewend waren, er zijn een paar zaken waar we rekening mee moeten houden. Vier de liefde zonder belemmering!

De volgende maatregelen zijn nog van toepassing op jullie bruiloft:

  • Eindtijd 00.00 uur. Dit betekent dat om 00.00 uur de bar dicht moet en de muziek uit. Hierna kan er nog rustig afscheid genomen worden.

  • Alle gasten dienen een coronatoegangsbewijs in de vorm van de QR code te laten zien in combinatie met een geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs).

  • Bij bruiloften zonder vaste zitplek mag er 75% van de volledige capaciteit benut worden. Als jullie meer dan 150 gasten uitnodigen dan overleggen wij graag even vooraf met jullie.
*Tussentijdse wijzigingen voorbehouden

Informatie over het coronatoegangsbewijs

Iedereen vanaf 13 jaar moet een coronatoegangsbewijs laten zien. Vanaf 14 jaar is een legitimatie hierbij ook verplicht. Een coronatoegangsbewijs krijg je na een volledige vaccinatie, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen is gratis en dient via www.testenvoortoegang.org te gebeuren om een QR code te krijgen. Voor meer informatie over het coronatoegangsbewijs kun je kijken op:

www.coronacheck.nl
www.testenvoortoegang.org

Belangrijk:

gasten zonder een QR code kunnen wij niet binnen laten. Het laten zien van een geel boekje of de vaccinatiebewijzen is niet voldoende. Mochten er gasten aanwezig zijn die niet beschikken over een smartphone, dan kan er via www.coronacheck.nl een papieren bewijs met QR code gedownload worden.

Informatie over Testen voor toegang:

Alle informatie over testen voor toegang vind u op:

Een afspraak maken doet u via deze link:


Uitleg in het kort:

Stap 1: Maak een testafspraak

Plan een afspraak voor een coronatest bij 1 van de aangesloten testlocaties via Testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat u maximaal 24 uur voor uw bezoek bent getest. Kinderen onder de 13 jaar hoeven niet getest te worden. Maak de afspraak tijdig (meteen als u dit leest) om te voorkomen dat u verder moet reizen, omdat uw testlocatie bijvoorbeeld geen plaats meer heeft.

Stap 2: Laat u testen

Zorg dat u op tijd bij de testlocatie bent. Neem uw legitimatiebewijs en bevestiging van de testafspraak mee.

Stap 3: Testuitslag

U ontvangt na het testen de uitslag. Het kan enkele uren duren voordat u deze ontvangt. Let op, de uitslag is niet voldoende. U heeft de ophaalcode nodig die bij de uitslag wordt verstrekt. Een negatieve uitslag met ophaalcode is nodig om een coronatoegangsbewijs te kunnen maken.

Stap 4: Maak een coronatoegangsbewijs

  • Digitaal coronatoegangsbewijs
    Download de CoronaCheck-app. U vindt de app in de Apple App Store of de Google Play Store. Bij de negatieve uitslag die u ontvangt via Testen voor toegang, zit een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app. De app maakt hier een QR-code van. Dit is uw coronatoegangsbewijs.
  • Geen smartphone of liever een papieren coronatoegangsbewijs?
    Ga naar Coronacheck.nl en klik op de knop “Maak papieren coronatoegangsbewijs”. Bij uw negatieve testuitslag heeft u ook een ophaalcode ontvangen. Deze ophaalcode vult u in. De website zet de testuitslag om in een QR-code. U kunt nu uw coronatoegangsbewijs met QR-code printen.

Stap 5: Bezoek het evenement waarvoor u bent uitgenodigd

U neemt uw coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Bij de ingang van het evenement of activiteit scant de organisatie uw coronatoegangsbewijs. Vergeet ook uw legitimatiebewijs niet. Uw gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs.
Dringend advies: Zorg dat u op tijd de QR code heeft aangemaakt op uw smartphone, of beschikt over een uitgeprinte QR code. Om wachttijden en ongemak ter plaatse te voorkomen, adviseren wij u om u direct na ontvangst van de ophaalcode het aanmaken van de QR code te realiseren..

Let op bij de voorkomende situaties:

Vraag: Ik ben 2x gevaccineerd maar het staat nog niet in de app.

Antwoord: Op basis hiervan mogen wij u geen toegang verstrekken. De ophaalcode wordt u twee weken na de 2e vaccinatie verstrekt. Daarna kunt u pas een QR code aanmaken. In ieder ander geval dient u toch een separate test te doen via testen voor toegang.

Vraag: Ik heb een toegangstest gedaan en ik heb hier de uitslag, maar geen ophaalcode om een QR aan te maken?

Antwoord: Op basis hiervan mogen wij u geen toegang verstrekken. Zorgt u ervoor dat u tijdig de toegangstest laat doen. U ontvangt over het algemeen wel direct een uitslag, maar het kan enkele uren duren, voordat u u uw ophaalcode ontvangt, waarmee u uw QR code kunt aanmaken.
Controleer of u gebruik heeft gemaakt van de aangesloten testlocaties

Vraag: Ik heb hier een testbewijs, die een negatieve uitslag weergeeft

Antwoord: Op basis hiervan mogen wij u geen toegang verstrekken. U dient een afspraak te maken via de website testenvoortoegang.nl. Op die website treft u de aangesloten testlocaties aan, van wie u een toegangscode ontvangt bij een negatieve test. Dus niet elke willekeurige testlocatie is gemachtigd. Elk ander testbewijs van een andere testlocatie die niet is aangesloten is niet geldig, en met dit testbewijs ontvangt u dus geen toegang. Testbewijzen van werkgevers (bijvoorbeeld luchtvaart) vallen ook niet standaard onder de aangesloten testlocaties.

Vraag: Ik heb geen corona check app/ ik weet mijn DigiD niet / ik heb nog geen DigiD?

Antwoord: Op basis hiervan mogen wij u geen toegang verstrekken. U dient de Coronacheck app te downloaden. Als alternatief kunt u kiezen voor een geprinte QR code. Ga hiervoor naar coronacheck.nl. Als u niet beschikt over een DigiD kunt u deze aanvragen (let op, dit duurt een aantal werkdagen) of telefonisch contact opnemen met de helpdesk van Coronacheck.

Vraag: Ik heb hier alleen een internationale QR code?

Antwoord: Op basis hiervan mogen wij u geen toegang verstrekken. U dient in de app de instelling te wijzigen van “aanpassen naar internationaal” naar “Ik ben in Nederland”.
Let op, omzetten naar “Ik ben in Nederland” garandeert niet dat u een geldige QR code ontvangt. De eisen die gesteld worden aan de internationale reiswereld zijn anders, dan de eisen die gesteld worden aan het bezoeken van evenementen. Controleert u dit dus tijdig thuis alvast zo vroeg mogelijk. Wellicht dient u namelijk toch een test te doen.

Vraag: Ik heb buitenlandse gasten die al 2x gevaccineerd zijn, hoe kunnen zij een QR code downloaden?

Antwoord: Antwoord: Helaas kunnen zij niet via de Coronacheck app met hun vaccinatie een QR code ophalen. Zij zullen zich moeten laten testen. Voor het maken van de testafspraak is geen DigiD benodigd.


Kijk voor overige vragen op de veelgestelde vragenlijst op:

Wij verontschuldigen ons bij voorbaat voor de nieuwe eisen. In de praktijk echter tot nu toe, gaat het overwegend erg goed en zijn de problemen ter plaatse gelukkig op één hand te tellen. Al uw gedane moeite heeft één goed doel;  het beleven van een bijzondere huwelijksdag voor het bruidspaar en hun gasten!

LET'S GET MARRIED!
Dit zeggen onze bruidsparen die in coronatijd getrouwd zijn

Monica en Edwin

Datum: 20 augustus 2020

Wij hebben een onvergetelijke dag gehad. Alles werd door het personeel nauwkeurig en bijtijds geregeld. De ambiance was fantastisch door de mooie en sfeervolle tent, het lekkere eten en de drankjes. Als wij het nog eens over zouden kunnen doen, is dat zeker bij de Orangerie Elswout.

Familie W.

Datum: 5 juli 2020
De ruimte, de uitstraling, de rust, de gehele ambiance maakt het een top locatie. Daarbij ook nog eens prima kwaliteit van de gerechten. Alles bij elkaar meer dan voldoende voor een onvergetelijke middag en avond. Met ca. 45 man rondom en onder de tent gaf dat een unieke sfeer die je nergens anders treft; fantastisch. De tent is het gevolg van Corona maar daar hebben we alles maar baat van gehad. Nu konden we buiten blijven.

Familie van W.

Datum: 26 juli 2020

De honderdste verjaardag van onze moeder is een groot succes geworden mede door de inzet van al het personeel op de Orangerie. Alles was even relaxed en vriendelijk. We hebben heerlijk gegeten en het zag er mooi uit! Nogmaals hartelijk namens ons allen.

Lisa en Karim

Datum: 25 augustus 2020

We hadden ons huwelijk eigenlijk in april 2020 gepland, maar helaas gooide corona roet in het eten. Gelukkig stelde Orangerie Elswout zich direct heel flexibel op en mochten we een nieuwe datum uitzoeken. Dit zorgde bij ons als bruidspaar voor veel rust in deze toch wel chaotische tijd. We hebben uiteindelijk gekozen voor augustus nog dit jaar omdat we graag wilden dat onze opa's en oma's op leeftijd er nog bij konden zijn. Gelukkig kon dit in samenwerking met Elswout gerealiseerd worden.

Ja, er waren een aantal zaken anders dan voor Corona. Denk bijvoorbeeld aan afstand houden en geen knuffels geven aan de gasten. Doordat de ceremonie buiten in de tent werd gehouden hadden we eigenlijk niks door van de 'maatregelen'. Ook tijdens de borrel was er genoeg ruimte (binnen en buiten) voor de gasten om afstand te kunnen houden. Daarnaast waren er voldoende stoelen neergezet zodat alle gasten konden zitten.

We moesten er extra lang op wachten, maar we hebben een fantastische dag gehad! Dankjewel Orangerie Elswout en in het bijzonder Denise dank voor al je hulp en suggesties!

Ineke en Joop

Datum: 9 augustus 2020

Iedereen, inclusief de kinderen en de honden, vonden het een zeer geslaagd feest. Heel erg bedankt.

Jolien en Hemmo

Datum: 4 september 2020

Op 04-09-2020 hebben wij onze bruiloft bij Orangerie Elswout mogen vieren. Wij waren voor corona al zo goed als klaar met de planning en zouden in eerste instantie voor een ceremonie, borrel/diner met daggasten gaan met daarna een avondfeest met avondgasten. In overleg met Hans en Denise hebben wij het programma omgegooid en coronaproof weten te maken.

Uiteindelijk hebben wij met ongeveer 60 man een prachtige ceremonie in de boomgaard kunnen houden, daarna geborreld met alle gasten en met 30 man genoten van een heerlijk driegangen diner met aansluitend een naborrel in de feestzaal met muziek. Heerlijke wijnen, hapjes en prachtige couverts. Alles liep gesmeerd qua service en bediening en precies zoals wij het voor ogen hadden voor dit plan B.

Elswout is een prachtige locatie. Ruim opgezet dus zeker geschikt voor een bruiloft in coronatijd. Veel van onze gasten vonden de ceremonie en borrel bijzonderder dan een avondfeest. Er is zo, ook op 1.5 meter afstand, juist veel meer aandacht voor elkaar. Complimenten voor Denise voor het fijne contact en meedenken. Af en toe was het even schakelen na het aankondigen van weer nieuwe maatregelen, ook voor de Orangerie, maar wij kijken terug op de mooiste dag van ons leven. Ook in coronatijd kun je een prachtige bruiloft hebben! Heel veel dank!

Jolanda en Eelco

Datum: 26 september 2020

Wij hebben, ondanks de coronabeperkingen, een prachtige 40 jarige huwelijksdag beleefd met familie en goede vrienden. Alle vrijheid gekregen om de locatie mooi aan te kleden. Het eten was echt super lekker, echt top. Heel vriendelijk personeel! De locatie is zo mooi, een prachtig landgoed. Echt aan te bevelen daar iets te gaan vieren.

Evelien en Wijbrand

Datum: 21 augustus 2020

Om de laatste dag van een stralende zomerdag op landgoed Elswout, in de Orangerie, feestelijk te mogen vieren, was een droom die uitgekomen is. Van het begin tot het einde van onze bruiloft, aan alles werd gedacht. Discreet, met flair bedienen en de juiste toon weten te vinden is bij het personeel van de Orangerie de standaard. De communicatie verliep soepel, er kon veel qua decoratie zodat het eigen gemaakt kon worden. Kortom: een pluim voor deze majestueuze locatie!

Rebecca en Tako

Datum: 10 oktober 2020

We hebben een hele fijne ervaring gehad met de Orangerie, vooral Hans en Denise waren steeds heel betrokken en behulpzaam, ondanks de lastige corona-periode. We hebben een heerlijke middag en avond gehad, alles was super goed geregeld, het eten was heerlijk en de bediening heel prettig. Dank voor alles!

Cornelieke en Mark

Datum: 3 oktober 2020

De locatie is echt prachtig en super prettig een feest samen te plannen. Echt een perfecte dag gehad!

Ellen en Jordi

Datum: 11 september 2020

Door Corona moesten we afzien van onze huidige trouwlocatie en op zoek naar een nieuwe. We kwamen uit bij de Orangerie waar we direct een goed gevoel bij hadden en ons het vertrouwen weer terug gaf dat we in deze tijd toch onze mooie dag mochten vieren. Alles was top geregeld. Het personeel heel erg meedenkend en vriendelijk. Het eten was top, zo vonden ook onze gasten. We hebben vele complimenten mogen ontvangen. Het was super!

In deze tijden zullen wij als wereld anders moeten handelen, flexibel zijn, maar ook dingen wel aan blijven durven. Getuige de afgelopen huwelijksfeesten die wij tot in de afgelopen maanden zelfs nog hebben verzorgd, kan het dus wél!

Dus wij zeggen: ga ervoor!