De mooiste dag van jullie leven!

Met inachtneming van de coronamaatregelen

De locatie ligt vast, de fotograaf is geboekt, de muziek is geregeld, de jurk, het pak en de ringen zijn besteld, eigenlijk zijn jullie helemaal klaar voor de mooiste dag van jullie leven. Maar helaas gooit het coronavirus roet in het eten. Wat doe je dan? Het antwoord op die vraag is niet eenvoudig, maar het volgende helpt jullie misschien wel!

De mooiste dag
van jullie leven!

Met inachtneming van de coronamaatregelen

De locatie ligt vast, de fotograaf is geboekt, de muziek is geregeld, de jurk, het pak en de ringen zijn besteld, eigenlijk zijn jullie helemaal klaar voor de mooiste dag van jullie leven. Maar helaas gooit het coronavirus roet in het eten. Wat doe je dan? Het antwoord op die vraag is niet eenvoudig, maar het volgende helpt jullie misschien wel!

Lang leve de liefde!

Trouwen doe je omdat je van elkaar houd en jullie zeker weten dat jullie de rest van jullie levens met elkaar willen doorbrengen. Dát is waar het om gaat, dát is de essentie. Daar verandert een virus niets aan.

Maar al geruime tijd hebben jullie de trouwdag voor ogen gezien: zó moet het worden en zó moet alles eruit zien. Dat beeld lag al helemaal vast en niemand had verwacht dat dat niet zo uitgevoerd zou kunnen worden. Dachten jullie er ook aan om in een mooie locatie tot diep in de nacht te dansen? Waarschijnlijk wel. En dat is nu net hetgeen wat niet meer kan in de wereld op dit moment.

Toch een toffe bruiloft vieren!

Wij van Orangerie Elswout zijn natuurlijk net zo beperkt als de rest van de wereld, maar wij zouden dé trouwlocatie van Nederland niet zijn als we daar niet iets op gevonden zouden hebben!

Dit hebben wij gedaan om jullie droombruiloft waar te maken!

Allereerst hebben wij bij Orangerie Elswout natuurlijk een heel mooi pluspunt: wij hebben ruimte en frisse lucht! Een mooiere en ruimere natuur direct om je heen vind je nergens. De rustieke ligging, volledig privé en ver weg van snelwegen of andere hinder, heeft ons nog meer inspiratie gegeven dan ooit. En dat ten tijde van de coronacrisis!


De klassieke bruiloft bestaat meestal uit 4 onderdelen, te weten: ceremonie - borrel - diner - feest. Deze onderdelen waren ideaal toe te passen in de twee ruimtes van de Orangerie. Helaas zal met de coronamaatregelen het laatste onderdeel, het feest, het lastigste worden. Maar, wij hebben een geweldig back-up bruiloftsplan klaarstaan. Deze back-up kan tot op de dag van de bruiloft ingezet worden. Dit betekent dat jullie je originele plannen wel kunnen maken, maar dat er in geval van coronamaatregelen die wellicht nog van toepassing kunnen zijn een back-up bruiloftsplan klaarstaat. Met dit zogenoemde back-up plan hebben wij afgelopen seizoen in augustus, september en oktober uitvoerig bruiloften kunnen draaien. En wat blijkt? Onze bruidsparen hebben de dag nog leuker ervaren dan dat zij in eerste instantie bedacht hadden. Er komen nu zelfs opdrachten binnen waarbij bruidsparen het zogenaamde back-up bruiloftsplan kiezen als basis voor hun bruiloft in plaats van de klassieke bruiloft!

Het belangrijkste element van dit back-up plan is een prachtige stretchtent welke wij hebben aangeschaft. In geval van dit back-up plan wordt deze stretchtent in de boomgaard voor de Bloemenzaal geplaatst. De tent is L-vormig. Aangekleed met priklichten en spots welke op verschillende kleuren ingesteld kunnen worden, wordt er een fantastische sfeer gecreëerd en kunnen jullie eventueel de gehele dag buiten laten plaatsvinden, zelfs als het regent!

Hoe gaat deze dag er dan uitzien?

De grote vraag is natuurlijk: hoe gaat jullie prachtige dag er dan uitzien met inachtneming van de coronamaatregelen volgens dit back-up plan? Dit is geheel afhankelijk van het aantal gasten dat jullie graag willen uitnodigen en van jullie gewenste invulling.

De ceremonie

Het belangrijkste onderdeel van de dag en de essentie van het huwelijk: de ceremonie! Afhankelijk van het weer kan de ceremonie op diverse locaties plaatsvinden.

 • Boomgaard Muyskenzaal: bij mooi weer kan de ceremonie buiten plaatsvinden in de appelboomgaard van de Muyskenzaal (rechterzaal), ontzettend romantisch natuurlijk! Op een warme dag bieden de appelbomen heerlijke verkoeling en als het fris is, is er juist heel veel zon in deze tuin! In deze boomgaard is er een mogelijkheid tot bijna een ongelimiteerd aantal gasten.

 • Boomgaard Bloemenzaal: als het op jullie trouwdag toch wat minder mooi weer is, hebben wij een prachtige ceremonieopstelling in de appelboomgaard van de Bloemenzaal (linkerzaal). De hippe en stijlvolle stretchtent biedt overdekking en veel frisse lucht. Van de maanden maart tot en met oktober kan deze ruimte zelfs worden verwarmd. Er kunnen tot wel 140 personen plaatsnemen onder de tent.

 • Muyskenzaal of Bloemenzaal: natuurlijk is het ook mogelijk om binnen te trouwen als jullie voorkeur daar naar uit gaat. In de Muyskenzaal (rechterzaal) kunnen maximaal 40 gasten plaatsnemen en in de Bloemenzaal (linkerzaal) maximaal 30 gasten.

De opstelling van de ceremonie wordt volgens de RIVM richtlijnen neergezet. Dit betekent dat de stoelen per 2 naast elkaar worden gezet, rekening houdend met 1,5 meter afstand van andere gasten. Eventueel kunnen jullie ervoor kiezen om huishoudens bij elkaar te zetten. In dat geval kan er een seating plan gemaakt worden voor de ceremonie welke voorafgaand naar ons opgestuurd kan worden zodat wij weten waar wij hoeveel stoelen moeten neerzetten.

Onderstaand een impressie van de ceremonieopstelling in coronatijd.

De borrel

Na de ceremonie is het tijd voor een toost en een borrel! Er mag volgens de huidige maatregelen natuurlijk geen groepsfoto gemaakt worden, maar dit mag de pret niet drukken. Daarnaast dienen alle gasten momenteel een zitplek te hebben.

Daar hebben wij dé oplossing voor bedacht: rondom alle statafels hebben wij geheel in stijl barkrukjes geplaatst. Zo hou je toch de informele setting met hoge en lage tafels én hebben alle gasten een zitplek volgens de gestelde maatregelen. Uiteraard mogen gasten zich verplaatsen om een drankje te halen bij de bar, een toiletbezoek of om buiten frisse neus te halen.

Afhankelijk van waar er getrouwd en gedineerd wordt vind de borrel plaats buiten in de tent, buiten op het bordes/in de boomgaard of binnen in (één van) de zalen

Dinnerparty

Het derde én vierde onderdeel van de klassieke trouwdag is in ons backup plan samengevoegd tot iets geheel nieuws! De Dinnerparty. Deze kan op verschillende locaties plaatsvinden, afhankelijk van jullie gastenaantal en jullie voorkeur.

 • Boomgaard Muyskenzaal: bij mooi weer kan de dinnerparty buiten plaatsvinden in de appelboomgaard van de Muyskenzaal (rechterzaal), ontzettend romantisch natuurlijk! In deze boomgaard is er een mogelijkheid tot bijna een ongelimiteerd aantal gasten.

 • Boomgaard Bloemenzaal: als het op jullie trouwdag toch wat minder mooi weer is of als jullie voorkeur hier naar uit gaat, kan de dinnerparty plaatsvinden onder de stretchtent. De lichtjes in de tent en in de bomen, de sfeerverlichting en heerlijk eten maken de sfeer onder de tent fantastisch! En dat heerlijk in de buitenlucht. Onder de stretchtent kunnen maximaal 120 gasten plaatsnemen voor de dinnerparty.

 • Muyskenzaal of Bloemenzaal: natuurlijk is het ook mogelijk om de dinnerparty binnen te houden als jullie voorkeur daar naar uit gaat. Beide zalen hebben ruime openslaande deuren voor veel frisse en gezonde boslucht en dit ziet er natuurlijk ook ontzettend leuk uit! In de Muyskenzaal (rechterzaal) kunnen maximaal 40 gasten plaatsnemen en in de Bloemenzaal (linkerzaal) maximaal 30 gasten.

De opstelling van de dinnerparty moeten we samen overleggen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het gekozen dinerconcept (bijvoorbeeld shared dining, een barbecue of een uitgeserveerd menu), het aantal gasten en de gekozen locatie. Langwerpige tafels behoren tot de mogelijkheid, maar ook ronde tafels zijn een optie.

Afgelopen zomer zijn er tafels gedekt per tweetal. Deze zitten dan schuin tegenover elkaar. In het najaar mocht dit per 4 personen. Een shared dining menu is hierbij ontzettend leuk omdat dit de lege ruimte op de tafels vult!

Een fantastisch gedekte tafel met een shared dining menu of rokende kamado barbecues met stoere koks, lange tafels met flessen wijn erop, lichtjes in de bomen, goed gezelschap en een leuke band maken jullie bruiloft helemaal compleet! Het wordt geen nachtwerk, maar tot een uur of tien kunnen wij er in ieder geval een super feest van maken! En als de DJ of band daarna binnen nog even wil draaien of spelen dan kan dat hoor tot normale sluitingstijden. We moeten dan wel even afspreken hoeveel gasten er dan in de zaal mogen.

TIPS!

Natuurlijk hebben wij een aantal tips om jullie droombruiloft ondanks eventuele corona maatregelen een fantastische dag te maken!

 • In het klassieke bruiloftsconcept waarbij een feest gepland is komen er in de avond vaak extra gasten bij. Deze gasten zouden jullie nu eventueel bij de ceremonie en borrel kunnen uitnodigen! Hierna zouden jullie met een kleiner gezelschap kunnen dineren.
 • Langer borrelen! Neem lekker de tijd om te borrelen met jullie gasten. Er is nu geen haast om op tijd aan tafel te gaan om zo weer op tijd klaar te zijn met het diner voordat de avondgasten aankomen en het feest begint. Doe rustig aan, geniet van elkaar en ga heerlijk rond 7 uur richting het diner.
 • Live muziek! Dit geeft een ontzettend leuke sfeer tijdens een borrel of een dinnerparty.
 • Maak er een échte dinnerparty van met feestverlichting en een DJ!
 • Kies er voor om cocktails of luxere dranken te serveren!

LET'S GET MARRIED!
Dit zeggen onze bruidsparen die in coronatijd getrouwd zijn

Monica en Edwin

Datum: 20 augustus 2020

Wij hebben een onvergetelijke dag gehad. Alles werd door het personeel nauwkeurig en bijtijds geregeld. De ambiance was fantastisch door de mooie en sfeervolle tent, het lekkere eten en de drankjes. Als wij het nog eens over zouden kunnen doen, is dat zeker bij de Orangerie Elswout.

Familie W.

Datum: 5 juli 2020
De ruimte, de uitstraling, de rust, de gehele ambiance maakt het een top locatie. Daarbij ook nog eens prima kwaliteit van de gerechten. Alles bij elkaar meer dan voldoende voor een onvergetelijke middag en avond. Met ca. 45 man rondom en onder de tent gaf dat een unieke sfeer die je nergens anders treft; fantastisch. De tent is het gevolg van Corona maar daar hebben we alles maar baat van gehad. Nu konden we buiten blijven.

Familie van W.

Datum: 26 juli 2020

De honderdste verjaardag van onze moeder is een groot succes geworden mede door de inzet van al het personeel op de Orangerie. Alles was even relaxed en vriendelijk. We hebben heerlijk gegeten en het zag er mooi uit! Nogmaals hartelijk namens ons allen.

Lisa en Karim

Datum: 25 augustus 2020

We hadden ons huwelijk eigenlijk in april 2020 gepland, maar helaas gooide corona roet in het eten. Gelukkig stelde Orangerie Elswout zich direct heel flexibel op en mochten we een nieuwe datum uitzoeken. Dit zorgde bij ons als bruidspaar voor veel rust in deze toch wel chaotische tijd. We hebben uiteindelijk gekozen voor augustus nog dit jaar omdat we graag wilden dat onze opa's en oma's op leeftijd er nog bij konden zijn. Gelukkig kon dit in samenwerking met Elswout gerealiseerd worden.

Ja, er waren een aantal zaken anders dan voor Corona. Denk bijvoorbeeld aan afstand houden en geen knuffels geven aan de gasten. Doordat de ceremonie buiten in de tent werd gehouden hadden we eigenlijk niks door van de 'maatregelen'. Ook tijdens de borrel was er genoeg ruimte (binnen en buiten) voor de gasten om afstand te kunnen houden. Daarnaast waren er voldoende stoelen neergezet zodat alle gasten konden zitten.

We moesten er extra lang op wachten, maar we hebben een fantastische dag gehad! Dankjewel Orangerie Elswout en in het bijzonder Denise dank voor al je hulp en suggesties!

Ineke en Joop

Datum: 9 augustus 2020

Iedereen, inclusief de kinderen en de honden, vonden het een zeer geslaagd feest. Heel erg bedankt.

Jolien en Hemmo

Datum: 4 september 2020

Op 04-09-2020 hebben wij onze bruiloft bij Orangerie Elswout mogen vieren. Wij waren voor corona al zo goed als klaar met de planning en zouden in eerste instantie voor een ceremonie, borrel/diner met daggasten gaan met daarna een avondfeest met avondgasten. In overleg met Hans en Denise hebben wij het programma omgegooid en coronaproof weten te maken.

Uiteindelijk hebben wij met ongeveer 60 man een prachtige ceremonie in de boomgaard kunnen houden, daarna geborreld met alle gasten en met 30 man genoten van een heerlijk driegangen diner met aansluitend een naborrel in de feestzaal met muziek. Heerlijke wijnen, hapjes en prachtige couverts. Alles liep gesmeerd qua service en bediening en precies zoals wij het voor ogen hadden voor dit plan B.

Elswout is een prachtige locatie. Ruim opgezet dus zeker geschikt voor een bruiloft in coronatijd. Veel van onze gasten vonden de ceremonie en borrel bijzonderder dan een avondfeest. Er is zo, ook op 1.5 meter afstand, juist veel meer aandacht voor elkaar. Complimenten voor Denise voor het fijne contact en meedenken. Af en toe was het even schakelen na het aankondigen van weer nieuwe maatregelen, ook voor de Orangerie, maar wij kijken terug op de mooiste dag van ons leven. Ook in coronatijd kun je een prachtige bruiloft hebben! Heel veel dank!

Jolanda en Eelco

Datum: 26 september 2020

Wij hebben, ondanks de coronabeperkingen, een prachtige 40 jarige huwelijksdag beleefd met familie en goede vrienden. Alle vrijheid gekregen om de locatie mooi aan te kleden. Het eten was echt super lekker, echt top. Heel vriendelijk personeel! De locatie is zo mooi, een prachtig landgoed. Echt aan te bevelen daar iets te gaan vieren.

Evelien en Wijbrand

Datum: 21 augustus 2020

Om de laatste dag van een stralende zomerdag op landgoed Elswout, in de Orangerie, feestelijk te mogen vieren, was een droom die uitgekomen is. Van het begin tot het einde van onze bruiloft, aan alles werd gedacht. Discreet, met flair bedienen en de juiste toon weten te vinden is bij het personeel van de Orangerie de standaard. De communicatie verliep soepel, er kon veel qua decoratie zodat het eigen gemaakt kon worden. Kortom: een pluim voor deze majestueuze locatie!

Rebecca en Tako

Datum: 10 oktober 2020

We hebben een hele fijne ervaring gehad met de Orangerie, vooral Hans en Denise waren steeds heel betrokken en behulpzaam, ondanks de lastige corona-periode. We hebben een heerlijke middag en avond gehad, alles was super goed geregeld, het eten was heerlijk en de bediening heel prettig. Dank voor alles!

Cornelieke en Mark

Datum: 3 oktober 2020

De locatie is echt prachtig en super prettig een feest samen te plannen. Echt een perfecte dag gehad!

Ellen en Jordi

Datum: 11 september 2020

Door Corona moesten we afzien van onze huidige trouwlocatie en op zoek naar een nieuwe. We kwamen uit bij de Orangerie waar we direct een goed gevoel bij hadden en ons het vertrouwen weer terug gaf dat we in deze tijd toch onze mooie dag mochten vieren. Alles was top geregeld. Het personeel heel erg meedenkend en vriendelijk. Het eten was top, zo vonden ook onze gasten. We hebben vele complimenten mogen ontvangen. Het was super!

In deze tijden zullen wij als wereld anders moeten handelen, flexibel zijn, maar ook dingen wel aan blijven durven. Getuige de afgelopen huwelijksfeesten die wij tot in de afgelopen maanden zelfs nog hebben verzorgd, kan het dus wél!

Dus wij zeggen: ga ervoor!